Motel Songs

Auke Hulst schreef met Motel Songs een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood.

Medio 2016 reed Auke Hulst van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust, dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden, met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur. Motel Songs brengt hem van F. Scott Fitzgeralds graf in Rockville, Maryland naar diens geboortehuis in St. Paul, Minnesota, naar Memphis, Tennessee, waar Jeff Buckley in een shotgun shack woonde en in de Wolf River verdronk; naar Ketchum, Idaho, waar Ernest Hemingway zich door het hoofd schoot, en naar Seattle, waar Kurt Cobain hetzelfde deed. Daarnaast bevat het boek verhalen over Philip K. Dick en Prince en essays over zelfmoord, opgroeien met Amerikaanse soft power en urban exploration. Motel songs gaat vergezeld van het gelijknamige album, dat Hulst onderweg schreef en opnam in motel- en hotelkamers.

===============

‘Hulst schrijft zijn verhalen met een jaloersmakende, stilistische brille. Een genot om te lezen. Zo perfectionistisch als hij is in zijn stijl, zo perfectionistisch is hij ook in de betekenis van wat hij schrijft. ••••’ – NRC Handelsblad.

‘Heel mooi’ – VPRO Boeken

‘Prachtig en wijs. Een vrijwel Trump-loos boek en toch treffend over het huidige land (en over het hele leven, trouwens)’ – Arjen van Veelen

Koop boek