Slaap zacht, Johnny Idaho dubbel bekroond

04 april 2016

Slaap zacht, Johnny Idaho van Auke Hulst werd de afgelopen weken dubbel bekroond. Op 20 maart kreeg het boek van de jongerenjury van de Halewijnprijs de Reinaert-trofee voor de beste roman uit de genomineerde oeuvres. Tijdens het Gala van het Fantastische Boek, dat op 2 april plaatsvond in de Rode Hoed in Amsterdam, kreeg het boek ook nog de Harland Awards Romanprijs voor beste verbeeldingsroman van het jaar.

De Harland Awards Romanprijs is bestemd voor het beste boek in de genres sciencefiction, horror, fantasy en magisch realisme en bestaat uit een sculptuur en € 2500. De jury was vol lof voor het boek dat er “met kop en schouders” bovenuit stak, en opviel door “jaloersmakende stilistische brille.” Voor Auke was het een bijzondere bekroning, omdat hij in zijn jonge jaren heeft samengewerkt met de naamgever van de prijs, de in 2003 vermoorde sciencefiction-schrijver Paul Harland. 

Eerder werd Slaap zacht, Johnny Idaho al genomineerd voor de Boekhandelsprijs en werd het door NRC Handelsblad opgenomen op de lijst van belangrijkste romans van het jaar.